Duurzame inzetbaarheid in je eigen belang

Niet eens zo lang geleden leek "verzuim reductie" het ei van Columbus. Alsof het voldoende is om op je werk te verschijnen om je werk goed en op een gezonde manier in te vullen. Gelukkig weten we inmiddels dat je emotionele betrokkenheid en gezonde verstand -bewust en onbewust- nog veel belangrijker zijn om van grote waarde te zijn voor je collega's en HWL. 

Ei van Columbus?

Duurzame inzetbaarheid gaat over meer dan niet ziek melden. Het gaat over het afstemmen van je gezondheid, levensfase en persoonlijke leven met de verwachtingen die op je werk bestaan t.a.v. je functioneren. Het is belangrijk dat er een goede balans is. Niet alleen t.a.v. je gezondheid en je bijdragen aan de organisatie maar ook nu en in de toekomst. 

Nieuw?

Duurzame inzetbaarheid is op zich niet nieuw maar heeft wel een luxe verpakking. Opeens gaan we samen ons best doen om het werken en leven zo gezond mogelijk te organiseren. Nu en in je toekomst. 

High Five!

Als containerbegrip proberen we de veelzijdigheid van duurzame inzetbaarheid te vangen met de de High Five! Deze belangrijke onderwerpen zullen komende tijd verder worden ingevuld, samen en in goed overleg met elkaar. Even kort: 

1. Gezondheid & Vitaliteit

2. Vakkennis & Vaardigheden

3. Motivatie & Betrokkenheid

4. Werk & Prive

5. Samen Plezier

Middels nieuwsbrieven zal je komende maanden geïnformeerd worden over onderwerpen die relevant zijn voor duurzame inzetbaarheid. Maar als je zelf ideeën of kansen ziet, laat het ons weten!