Nieuwsbrief Fit en Vitaal

Juni 2022

In de e-mail van 2 juni ben je geïnformeerd over de start van de werkgroep Fit en Vitaal. En nu ontvang je de eerste interne nieuwsbrief Fit en Vitaal, de nummer 1!

 

Doe mee!

Duurzame inzetbaarheid, dat doe je voor jezelf maar ook met elkaar. Dus als je bijvoorbeeld leuke of interessante informatie over gezonde voeding, sport en ontspanning hebt of een verslag van een geslaagde groepsactiviteit wilt maken, laat het ons dan weten. Als je een berichtje stuurt naar fitenvitaal@hetwaterlaboratorium.nl, kunnen wij het opnemen in de nieuwsbrief. Zo maken we er samen een succes van. 

 

Samen bewegen

Samen werken en spelen. Wil jij je beste beentje voor zetten? Kom dan samen in beweging. We kennen al de hardlooptrainingen van het HWL-team dat traint voor de grachtenloop. En op 19 mei heeft “ons” PLONS een padel toernooi georganiseerd. Dit was een succes en wordt daarom zeker herhaald. Wil jij ook een sportieve activiteit organiseren? PLONS en de werkgroep Fit en Vitaal ondersteunen je daar graag bij. 

 

Mirro: online handreikingen

De online cursussen van Mirro kunnen je onderstenen bij bij ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Of het nu gaat over balans tussen werken en zorgen, angsten, omgaan met stress of omgaan met rouw na het verlies van een dierbare. Kijk eens rond, het is goed te weten dat het er is. Klik hier voor uitleg hoe je een account aanmaakt voor Mirro.

 

Rol vertrouwenspersoon

Weet jij wat een vertrouwenspersoon voor jou kan betekenen? Bijvoorbeeld als je ongewenst gedrag op de werkvloer ervaart. Of als je vindt dat een collega je tekort doet en/of zich niet professioneel gedraagt. Dan kun je de vertrouwenspersoon benaderen. Deze kan je vinden in  Manual Master onder de button 'Fit en Vitaal'.

 

Training ongewenste omgangsvormen

Ongewenst gedrag, hierover wordt veel in de media en binnen bedrijven gesproken. Natuurlijk zijn er regelingen waarin afspraken zijn gemaakt over hoe we met elkaar omgaan, maar hoe zit het met ons dagelijks gedrag ten opzichte van elkaar? Wat door de ene persoon als niet wenselijk wordt ervaren, kan voor een ander misschien normaal gedrag zijn  Mag je iemand daarop aanspreken? In juni staan er workshops gepland waar we o.a. daarover met elkaar in gesprek gaan. Het belooft een inspirerende en uitdagende workshop te worden. Hier kun je checken of je al ingepland staat.

 

Hoe gaan we verder?

Iedere twee maanden geven we een update met nieuwe informatie, inspiratie en activiteiten. We willen je uitnodigen om mee te denken over het aanbod van Fit en Vitaal. Ideeën, tips & informatie delen? Of wil je activiteiten organiseren? Stuur ons een e-mail.

 

Namens de werkgroep,

Wendy, Linda, Tineke, Robin en Pascal